Продукти
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ ГРИВНИ И КОЛИЕТА. КАТАЛОГ. Качество от Германия. Промоции до 18-и януари!
ЕВТИНИ МАГНИТНИ ГРИВНИ ОТ ХЕМАТИТ. ПРОМОЦИИ до 18-и януари!
НОВО! Магнитни гривни за глезен "Елит". Отстъпки до 18-и януари.
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ НАКОЛЕНКИ "Меркатор". Качество от Германия. БЕЗКОМПРОМИСНО ДЕЙСТВИЕ НА ССМ МАГНИТНО ПОЛЕ! Промоция до 18-и януари.
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ ПОСТЕЛКИ "Меркатор" (ЕДИНИЧНИ И СЕМЕЙНИ). Качество от Германия. Атрактивни намаления до 18-и януари!
ОРИГИНАЛЕН МАГНИТЕН КОЛАН "Меркатор". Качество от Германия.
ОТСЛАБВАНЕ без диета с магнитна вода.
АРОМАТЕРАПИЯ. Здравословни ортопедични възглавници.
БИЛКОЛЕЧЕНИЕ. Етерично билково масло Kräuteröl 43.
АРТТЕРАПИЯ. Мандали.
КОНСУЛТАЦИИ ПО МАГНИТОТЕРАПИЯ.
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ.
Промоции
МАГНИТНИ ГРИВНИ с БОНУСИ ЗА ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ до 18-и януари.
ВАЛИДНОСТ НА ПРОМОЦИИТЕ до 18-и януари.

Потребителска кошница
Продължи

Защо магнитите дават здраве …
увеличи...

Защо магнитите дават здраве …


 


В наличност: не


Д-р Венелин Кьосев – физиотерапевт и специалист по акупунктура

Защо магнитите дават здраве...Магнитотерапията е позната в лечението и възстановяването от хиляди години. Много от древните цивилизации са използвали лечебните свойства на магнитите и съществуват немалко писмени и исторически доказателства затова. Сред тях са египтяните, индийците, арабите, гърците и евреите.

В наши дни за лечение и профилактика използваме т. нар. неодимови магнити, които са по-малки и по-здрави от другите видове магнити, като същевременно запазват магнетичните си свойства в продължение на хиляди години. Те са постоянни магнити, направени от сплав на неодим, желязо и бор и се вграждат в магнитни гривни и колиета. Никога не трябва да забравяме, че лечението с магнити е съпътваща терапия, подчертава специалист по акупунктура и физиотерапевт д-р Венелин Кьосев.

Тя може да повлияе редица състояния, но не бива да гледаме на магнитотерапията като на панацея. Все пак, лечението с магнити може да повлияе на изчистване на токсичните и ненужните вещества от кръвта и да ускори оздравителните процеси при счупвания на кости, категоричен е д-р Кьосев.

С магнитна терапия можем да намалим болките в гърба, главата, мигрената, зъбите, менструалните болки. Нещо много любопитно – магнитотерапията оказва благоприятно действие и върху сексуалността и плодовитостта при мъжете. Какво още знаем за силата на магнита и неговото приложение в съвременната медицина разказва д-р Венелин Кьосев. /чуй интервюто в звуковия файл/