Продукти
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ ГРИВНИ, КОЛИЕТА и ОБЕЦИ 'Меркатор'. Каталог. Цени. Качество от Германия. Промоции до 3-ти юни!
ТЕРАПЕВТИЧНИ ЕНЕРГИЙНИ МАГНИТНИ ГРИВНИ 'Меркатор'. Ново. Хитът в Япония. Промоции до 3-ти юни.
ОРИГИНАЛНИ ССМ магнитни обеци за ОТСЛАБВАНЕ 'Меркатор'. Без диети и фитнес! Промоция до 3-ти юни.
Магнитни гривни за глезен 'Меркатор'. Отстъпки до 3-ти юни.
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ НАКОЛЕНКИ 'Меркатор'. Качество от Германия. Безкомпромисно действие на ССМ магнитно поле! Промоция до 3-ти юни.
ОРИГИНАЛЕН МАГНИТЕН КОЛАН 'Меркатор'. Качество от Германия. Промоция до 3-ти юни.
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ ПОСТЕЛКИ (единични и семейни) 'Меркатор'. Качество от Германия. Атрактивни намаления до 3-ти юни!
ОТСЛАБВАНЕ без диета с магнитна вода. Меркатор. ПОЛЗИ!
АРОМАТЕРАПИЯ. Здравословни ортопедични възглавници.
БИЛКОЛЕЧЕНИЕ. Етерично билково масло Kräuteröl 43.
АРТТЕРАПИЯ. Мандали.
КОНСУЛТАЦИИ по магнитотерапия.
НЕЗАВИСИМИ МНЕНИЯ и КОМЕНТАРИ в различни форуми и сайтове. Меркатор.
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ. Меркатор.
Промоции
МАГНИТНИ ГРИВНИ 'Меркатор' с БОНУСИ за лоялни клиенти до 3-ти юни.
ВАЛИДНОСТ НА ПРОМОЦИИТЕ до 3-ти юни.

Потребителска кошница
Продължи

Информация за лични лекари.
увеличи...

Информация за лични лекари.


 


В наличност: не


Информация за лични лекари.

Уважаеми колеги,
Бихме желали да ви предложим още един, допълнителен метод към лечението на Вашите пациенти – магнитотерапия чрез ССМ магнитна постелка Меркатор. Магнитотерапията е колкото древен, толкова и съвременен начин за лечение. В медицината ние използваме магнитни уреди, както във физиотерапевтичните кабинети, така и при ядрено–магнитния резонанс. Тези уреди създават променливи електромагнитни полета, тъй като са индуцирани по електрически път, с много висок интензитет. При ЯМР този интензитет достига до 10 000 Гауса. За разлика от тях, магнитната постелка създава постоянно статично магнитно поле с интензитет близък до магнитния интензитет на Земята.
Когато това магнитно поле бъде приложено на пациента, то ще прояви своя ефект първо върху двежещите се тъкани – кръв и лимфа. Счита се, че магнитното поле действа неутрализиращо на заредените частици, позволявайки увеличен приток, без да се променя диаметъра на кръвоносния съд. Това ще доведе до увеличаване на кръвообращението в даден участък, което ще бъде последвано от подобрена перфузия и оксигенация на тъканно и клетъчно ниво и оттам на подобрен метаболизъм. Клинически това ще бъде усетено от Вашия пациент като затопляне на дадения участък, последвано от намаляване на болковия синдром и ускорено възстановяване на наранената тъкан. За да се прояви този ефект на магнитното поле, то трябва да бъде ориентирано перпендикулярно на кръвоносните съдове. Но както знаем, в човешкото тяло няма изцяло прави кръвоносни съдове. Затова лекари и физици са разработили съвместно технологията ССМ (концентрично кръгово намагнетизиране), която е приложена единствено в предлаганите оригинални магнитни продукти Меркатор. Тази технология позволява всеки съд да попадне под магнитно поле с еднакъв интензитет. Всичко това води до извода, че магнитната постелка със статично магнитно поле е особено подходяща при:

  • Мускулни навяхвания и изкълчвания
  • Заболявания на опорно-двигателния апарат - раменно-шийни заболявания, тенис–лакет, процеси, засягащи лумбалната област.
  • Варикозни вени
  • Недостатъчно подкожно кръвообращение
  • Фантомен синдром
  • Нарушения във визуса – повлиява ресничестият мускул на окото, отговорен за фокусирането на лещата, оттам и на процеса на акомодация.

Д-р Йордан Христов
Консултант по магнитотерапия