Продукти
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ ГРИВНИ И КОЛИЕТА. КАТАЛОГ. Качество от Германия. Промоции до 22-и юни!
ЕВТИНИ МАГНИТНИ ГРИВНИ ОТ ХЕМАТИТ. ПРОМОЦИИ до 22-и юни!
НОВО! Магнитни гривни за глезен "Елит". Отстъпки до 22-и юни.
ОРИГИНАЛЕН МАГНИТЕН КОЛАН "Меркатор". Качество от Германия. Атрактивна промоция до 22-и юни!
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ НАКОЛЕНКИ "Меркатор". Качество от Германия. БЕЗКОМПРОМИСНО ДЕЙСТВИЕ НА ССМ МАГНИТНО ПОЛЕ! Промоция до 22-и юни.
ОРИГИНАЛНИ МАГНИТНИ ПОСТЕЛКИ "Меркатор" (ЕДИНИЧНИ И СЕМЕЙНИ). Качество от Германия. Атрактивни намаления до 22-и юни!
ОТСЛАБВАНЕ без диета с магнитна вода.
АРОМАТЕРАПИЯ. Здравословни ортопедични възглавници.
БИЛКОЛЕЧЕНИЕ. Етерично билково масло Kräuteröl 43.
АРТТЕРАПИЯ. Мандали.
КОНСУЛТАЦИИ ПО МАГНИТОТЕРАПИЯ.
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ.
Промоции
МАГНИТНИ ГРИВНИ с БОНУСИ ЗА ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ до 22-и юни.
ВАЛИДНОСТ НА ПРОМОЦИИТЕ до 22-и юни.

Начини на плащане и доставка. Условия за ползване.

I.  Начини на плащане и доставка.

II. Условия за ползване.

       Отказ от закупена стока.

 

 

 

 

 

I. Начини на плащане и доставка.

I.A. Какво е необходимо да направите, за да пазарувате при нас.

ПОРЪЧКА

  1. Да се запознаете с Начините на плащане и доставка, както и с Условията за ползване
  2. Да направите своята поръчка, като добавите към количката желаните от Вас продукти или услуги. Въведете Вашите персонални данни - име и фамилия, e-mail, точен адрес, мобилен и фиксиран телефони, за да можем да се свържем с Вас. Данните, които предоставяте са само и единствено за да можем да обработим поръчката Ви. 

ПОТВЪРЖДАВАНЕ

След като получим Вашата заявка, ще се свържем с Вас по телефона или e-mail адреса, който сте оставили за обратна връзка и ще уточним деня за доставка. В деня на доставката от 9:00 до 13:00 ч. за населени места с офис на Еконт (за останалите - от 9:00 до 18:00 ч) трябва да осигурите присъствие на посочения от Вас адрес. Ако желаете доставка по обявен час или в събота, заплащате допълнителна такса 2,40 лв по действащата куриерска тарифа на Еконт.

начало

 

I.Б. Цени, плащане и доставка.

1. ЦЕНА. Всички цени на продукти и услуги в Електронен магазин Mercator-G.com (Меркатор) са крайни продажни цени, валидни само в рамките на деня, в който е била заявена поръчката. Всички цени са в лева с включен ДДС.

2. ДОСТАВКАТА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА. Разходите за застраховка на продуктите и съставянето на товарителница се поемат напълно от Меркатор.

3. СРОК НА ДОСТАВКАТА. При сега действащите условия за разнос на куриерска служба Еконт, за населените места с офис на Еконт (http://www.econt.com/offices/), доставката се извършва на следващия работен ден от 9:00 до 13:00 ч. при условие, че поръчката в нашия сайт е направена до 13:00 ч, а ако поръчката е направена след 13:00 ч, доставката се извършва на по-следващия работен ден в същото време. Ако направите поръчка в петък до 13:00 ч, доставката ще се извърши по ваше желание или в събота (допълнително заплащате 2,40 лв такса приоритет) или в понеделник от 9:00 до 13:00 ч, а ако поръчката е след 13:00 ч в петък до 13:00 ч в понеделник, доставката ще се извърши във вторник. За населени места без офис на Еконт (http://www.econt.com/offices/), доставката се извършва в рамките на три дни, но ще получите информация точно в кой ден да очаквате куриера. 

При профилактика, празници, дефицит на някои артикули и други извънредни ситуации ще ви уведомяваме в нашия сайт за промените в сроковете за доставка.

4. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж. Плащането на поръчката се извършва в момента на получаването на пратката в брой. За вашата сигурност, спокойствие и доверие към нас, имате право да прегледате до 15 минути стоката, преди да я заплатите на куриера!  Допълнително заплащате таксата на доставката по тарифата на Еконт http://www.econt.com/tariff-parcel/. Можете точно да изчислите цената на куриерската услуга при различни, задавани от вас параметри във Виртуалния офис на Еконт в нашия сайт - позиция "Изчисли цена".

ВНИМАНИЕ! Във Връзка с Прилагане на Наредба № Н-18 на МФ за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства, на основание чл.3 ал.1, документа, който получавате от куриерска фирма ЕКОНТ при получаването на стоките, замества касовия бон.

Плащане през ePay.bg. Ако сте регистрирани в ePay (при условие, че не сте - регистрирайте се оттук) можете директно да платите по микросметка на Клиентски номер. Когато правите поръчка, в поле "Продукти" запишете "Желая да платя чрез ePay.bg", за да Ви изпратим точните данни. След като плащането бъде потвърдено, ние ще Ви изпратим продукта по куриер, на който ще платите само таксата за доставка с Еконт. В този случай, при попълване на бланката за поръчка в нашия сайт, трябва да напишете Вашия клиентски номер (КИН) в ePay за да можем да идентифицираме плащането.

Плащане с банков превод. Можете да платите с банков превод по сметка. Когато правите поръчка, в поле "Продукти" запишете "Желая да платя с банков превод", за да Ви изпратим точните данни. След като превода бъде потвърден, ние ще Ви изпратим продукта по куриер, на който ще платите само таксата за доставка с Еконт. В този случай, при попълване на бланката за поръчка в нашия сайт, трябва да напишете Вашата банкова сметка (IBAN и BIC) за да можем да идентифицираме плащането.

Плащане през PayPal.com. Ако сте регистрирани в PayPal (при условие, че не сте - регистрирайте се оттук) можете директно да платите на имейл адрес по сметка. Когато правите поръчка, в поле "Продукти" запишете "Желая да платя чрез PayPal.com", за да Ви изпратим точните данни.  След като плащането бъде потвърдено, ние ще Ви изпратим продукта по куриер, на който ще платите само таксата за доставка. В този случай, при попълване на бланката за поръчка в нашия сайт, трябва да напишете Вашия регистриран в PayPal имейл за да можем да идентифицираме плащането. През PayPal можете да платите в различна от BGN валута, от коя и да е банка или държава. ПЛАЩАНЕ през PayPal ВСЕ ОЩЕ НЕ Е АКТИВНО!

начало 

 

 

 

 

II. Условия за ползване. 

II.А. Условия за ползване.

1. Тези Условия за ползване уреждат взаимоотношенията на основание Глава IV, раздел I „Договор извън търговски обект и договор от разстояние” от ЗЗП между Електронен магазин Mercator-G.com (Меркатор), с пълно търговско име Меркатор Г ЕООД и неговите клиенти. 

2. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

Наименование на Доставчика: "МЕРКАТОР Г" ЕООД

Седалище и адрес на управление: гр. Варна 9004, бул. ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК 106, ет.13, ап.43

Адрес за упражняване на дейност: гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28

Данни за кореспонденция: гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28

Email: mercator1@abv.bg

тел: +359878601056

ЕИК:  148020818

Вписан в Електронен регистър на АЛД  с идент. номер: 415028


Надзорни органи:

Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел.: (02) 940 20 46

факс: (02) 940 36 40

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Уеб сайт: www.kzp.bg

3. Условията за ползване са задължителни за Меркатор и неговите клиенти. Клиентите удостоверяват съгласието си с тези условия за ползване с финализирането на поръчката в сайта или по телефона. Договорът се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка, от което произтича задължение за плащане от потребителя за закупената от него онлайн стока или услуга. Меркатор потвърждава Договора с електронно писмо (имейл) до потребителя, както и (или) с Договор за доставка на хартиен носител, придружаващ пратката. С приемането на тези условия, потребителят се съгласява с начина на потвърждение на Договора.

4. Клиентът има право да се откаже в срок от четиринадесет календарни дни от сключването на договора с Меркатор, единствено и само в случаите, когато продуктът е без следи от употреба и е във вид и количество, което не се различава от това при получаването на продукта и неговата оригинална опаковка не е нарушена. Върнатата пратка трябва да е придружена от оригинал на договора за доставка и талона/бона, които трябва изрично да се предадат на куриерската фирма срещу подпис. Разгледай подробно в Отказ от закупена стока!

5. Връщането на продукта става чрез куриерската фирма, с която той е получен за сметка на клиента. За продукти изпратени по начин, различен от по-горе упоменатия, Меркатор не носи отговорност.

6. При желание за отказ от договора от страна на клиента, при положения, различни от описаните в точка 4, същият подава писмена молба по e-mail на mercator1@abv.bg или по пощата,  в която трябва да изложи мотивите и причините за искането.

7. Меркатор гарантира връщането на заплатената от клиента сума, само и единствено в случаите на изпълнение на точка 4 от Условията за ползване. Възстановяването на заплатената от клиента сума става чрез куриерската служба (с пощенски паричен превод) или чрез банков превод.

8. Клиентът има право на безплатно гаранционно обслужване в рамките на съответния гаранционен срок, който е упоменат в гаранционната карта на дадения продукт.  Ако не е упоменат такъв или продукта не е придружен с гаранционна карта се счита гаранционния срок, съгласно ЗЗП. Клиентът по право ползва по-изгодния за него гаранционен срок.

9. Ако ремонтите, които трябва да се извършат са вследствие на неправилна употреба, неспазване на инструкциите за употреба, лошо съхранение или умишлени действия от страна на клиента, причинили негодност за ползване на продукта, Меркатор не носи отговорност.

10. За гаранционно и извънгаранционно обслужване, продуктът трябва да се достави на адреса, който е написан на гаранционната карта лично или чрез куриерската фирма, с която е получен, като всички разходи по транспортирането до сервиза са за сметка на Меркатор. За продукти изпратени по начин различен от по-горе упоменатия, Меркатор не носи отговорност.

11. Не носим отговорност за грешна поръчка. Когато потребителя е посочил грешен размер (количество/модел) на продукта, който е поръчал, ние не носим отговорност за това.

12. Формата за поръчка в сайта следва да бъде попълнена вярно и точно. Данните трябва да са написани на кирилица и адресите да са пълни и точни, т.е. да сте посочили точен град, улица, вход, етаж, апартамент, номер, пощенски код и т.н. Името и фамилията Ви трябва също да са написани на кирилица. Не носим отговорност за поръчката, ако сте сгрешили Вашият имейл адрес и/или телефон. 

13. Можем да променяме сайта. По време на Вашия престой като клиент в нашия интернет магазин, ние имаме правото да променяме, да премахваме или да въвеждаме нови правила.

14. Във Ваш интерес е да посочвате задължително мобилни телефони, на които можем да се свържем и да уточним детайлите около поръчката. Мобилният телефон ще ви бъде от полза и ако случайно куриера не успее да открие Вашия адрес, за да Ви се обади и да уточни местоположението Ви.

15. Проверявайте електронните си пощи, които сте посочили, по време на изчакване на поръчката, защото на тях Вие може да получите допълнителна информация - дали поръчката е приета, изпратена, анулирана или доставена.

16. Обмислете преди да поръчате! Веднъж, след като Вашата поръчка е придобила статус "ПРИЕТА" (потвърдена е с имейл във Вашата електронна пощенска кутия или по телефон), Вие не можете да я променяте. Можете да я променяте само докато тя е в статус "ИЗЧАКВАЩА" (неприета и непотвърдена).

17. С приемането на тези условия, потребителят дава своето изрично съгласие за обработване на личните му данни с цел изготвяне на товарителници и доставка на пратки с куриерска фирма.

18. Приемането на Условията за ползване е равнозначно на сключване на договор с Меркатор Г ЕООД. 

начало

II.Б. Отказ от закупена стока.

Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на стоките или датата, на която потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на последната стока, при договор, съгласно който поръчвате много стоки с една поръчка. 

За да упражни правото си на отказ, потребителят следва да уведоми 
Меркатор за имената си, географския си адрес и ако има такива, телефонен номер, факс и електронен адрес и за решението си да се откаже от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или електронна поща). Потребителят може да използва приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително:
_____________________________________________________________________________________

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора (попълнете и изпратете настоящия формуляр, единствено, ако желаете да се откажете от договора)

До 
"МЕРКАТОР Г" ЕООД
гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28
email: mercator1@abv.bg 
website: www.mercator-g.com


С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/
нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*:
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................
– Поръчано на*/Получено на* ........................................................................................
– Име на потребителя/ите ...............................................................................................
– Адрес на потребителя/ите ............................................................................................
– Подпис на потребителя/ите ..........................................................................................
(само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)
– Дата ..............................................................................................................................
------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава. 
_____________________________________________________________________________________

За да бъде спазен срока за отказ от договора, е достатъчно потребителя да изпрати съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

В случай, че потребителя се откаже от договора, Меркатор
 ще възстанови всички плащания, които е получилбез неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят информира Меркатор за неговото решение за отказ от договора.

Меркатор има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. 

Потребителят следва да изпрати на 
Меркатор стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който потребителят е информирал Меркатор за отказа си от договора. 

Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на 
Меркатор преди изтичането на 14-дневния срок.

Потребителят следва да поеме преките разходи по връщане на стоката. 
Връщането на стоката, след съгласуване с Меркатор се извършва с куриерската фирма, с която е доставена.

Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания. Меркатор запазва правото си, в случай, че върнатата стока е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, увредена от токов удар, с липсващи аксесоари, гаранционна карта, да прецени дали да приеме върнатата стока.

Правото на отказ от договора за продажба от разстояние в 14-дневен срок по чл.50 от ЗЗП не се прилага за продукти, които не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето. Във връзка с чл.57 т.5. от ЗЗП, търговецът не възстановява заплатена сума за използван или изпробван продукт, с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто функциониране.

начало